fbpx

WAT IS CHIPTUNING

Wat is chiptuning?

Onder chiptuning wordt verstaan dat het motor management systeem (chip) softwarematig wordt aangepast zodat de auto meer vermogen kan genereren en tegelijkertijd minder verbruikt (tuning).

Wat er werkelijk gebeurt, is dat het verbrandingsproces wordt geoptimaliseerd. De software wordt zodanig aangepast dat er op elk gegeven moment de optimale zuurstof- en brandstofmix wordt geïnjecteerd in de motor. Op deze manier worden er betere resultaten behaald met dezelfde hoeveelheid brandstof. Door de toename in vermogen en koppel, haalt u in theorie eerder uw voet van het gaspedaal af, omdat u met minder brandstof de gewenste snelheid behaalt. Zo wordt er ook een lager verbruik gerealiseerd.

Veiligheid & Duurzaamheid

Dit wordt ook wel Stage 1 tuning genoemd. In deze fase worden er geen grenzen overschreden en de onderdelen van uw auto gaan niet harder slijten. De tuning gebeurt binnen de veiligheidsgrenzen, rekening houdend met de capaciteiten en levensduur van de onderdelen volgens fabrieksopgave. De aangepaste software wordt op maat geschreven op basis van de eigenschappen van de auto.

Veelgestelde vragen

HOE WERKT HET?

In de onderstaande 5 stappen wordt er precies uitgelegd hoe het in z'n werk gaat.

1 - Uitlezen en testrit

Jij rijdt. Bij eventuele foutmeldingen (in de huidige staat van de auto) word je geïnformeerd over de inhoud. Vervolgens bepaal jij hoe je verder wilt gaan.

2 - Downloaden van de motor management software

Het origineel wordt opgeslagen voor bewerking in stap 3. Dit neemt ongeveer 10 minuten in beslag.

3 - Tuning van de motor management software

Op basis van het origineel wordt de software op maat bewerkt voor optimale prestaties. Dit neemt ongeveer 1 uur in beslag.

4 - Inlezen van de aangepaste motor management software

De maatwerk software wordt gevalideerd en geschreven naar de auto. Dit neemt ongeveer 10 minuten in beslag.

5 - Testrit ter controle

Wij rijden een stukje om te controleren of de software naar behoren functioneert. Jij rijdt en oordeelt of de aanpassing naar wens is.

Garantie & Nazorg

Rhino Tuning garandeert een hoogwaardige dienstverlening, wij geven levenslang garantie op de software.

Ook kun je altijd binnen 14 dagen je geld terugkrijgen, mocht onze dienstverlening onverhoopt niet naar verwachting zijn. Zonder opgaaf van reden. Daarnaast kun je levenslang lang terecht bij ons voor het uitlezen van je auto bij foutmeldingen en advies daarover. Zonder kosten.

Over ons

KLANTERVARINGEN

Robert

En ja hoor, daar was die Adblu foutmelding weeral meerdere malen naar de dealer geweest voor dit probleem!!!! Vandaag maar eens contact opgenomen met RhinoTuning en ik kon meteen langs komen, en de mannen van Rhino gingen aan de slag, Om dit probleem voor eens en voor altijd uit de wereld te helpen, onder het genot van een kopje koffie in de wachtruimte, 90 minuten later reed ik de werkplaats uit en geen meldingen meer. Dank je wel Rhinotuning.

Volkswagen Crafter 2.5 TDI 109pk (2009)

Harry

Vandaag bij Rhino Tuning de EGR laten uitschakelen. Prettig bedrijf, keurige uitleg. Netjes geholpen en een gunstige prijs.

Skoda Fabia 1.2 TDI 75pk uit 2011

Eelco

Nooit geweten dat er zo'n krachtig blok in mijn wagen zit. Hij is veel sneller(!) en ook bij langzaam rijden merk ik het verschil. Top.

Ford Mondeo 2.0 EcoBoost 16v 203pk (2010)

Clarence

Heldere uitleg en uitstekende service. En wat een verschil zeg. Zou ik zeker aanraden.

Volkswagen Golf 2.0 TSI GTI Performance DSG

Khalid

Ik had eerst mijn twijfels, maar ben blij dat ik het uiteindelijk heb gedaan.

Volkswagen Polo 1.4 TSI GTI

Kevin

Had niet verwacht dat het zo makkelijk en snel zou gaan. Had ik eerder moeten doen. Lekker hoor meer powerrrr.

Seat Leon 2.0 TFSI Cupra R

Murat

Hartelijk ontvangst en lekkere koffie. Professioneel bedrijf met verstand van zaken, dat is zeker te merken.

Audi A3 Sportback 1.5 TFSI

Arjan

Mijn auto nieuw leven ingeblazen, had niet verwacht dat mijn auto zo veel potentie had. Mijn volgende auto gaat op dag 1 direct naar Rhino. Goed bezig

BMW 3 Serie Touring 320i Sport-Line

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Elke auto is anders. Geef je kenteken en e-mailadres door en wij laten jou z.s.m. weten wat jóúw auto aan extra PK’s en koppel kan krijgen.

Vermogenscheck