VEELgestelde vragen

Roept u maar

Is er direct verschil merkbaar?

Zeker, het verschil is direct merkbaar. Je auto wordt getest opgeleverd met een diagnose module en een testrit na de tuning.
Is het veilig?
STAGE 1 — Tuning is veilig. De prestaties van de auto worden geoptimaliseerd binnen de veiligheidsmarges van de auto en er worden geen grenzen van de onderdelen overschreden. Er wordt dus rekening gehouden met de capaciteiten van de auto volgens fabrieksopgave. Er wordt niets gevraagd van de auto wat niet geleverd kan worden. Je auto wordt vooraf uitgelezen om te bepalen of het verstandig is om verder te gaan. Veiligheid en duurzaamheid staan bij ons altijd voorop.

STAGE 2 — In Stage 2 tuning worden er naast de tuning in Stage 1, ook bepaalde grenzen van de auto verlegd. Dit gaat altijd hand-in-hand met fysieke aanpassingen aan de auto.

Is dit de eerste keer dat je je auto wilt laten tunen? Probeer dan eerst Stage 1. De meeste mensen zijn hier meer dan tevreden over, omdat hier de meeste winst behaald wordt zonder het aanpassen van onderdelen. Dus snel resultaat en het meeste waar voor je geld.
Hoe zit het met garantie?
Rhino Tuning garandeert een hoogwaardige dienstverlening, wij leveren levenslang garantie op de software. Ook kun je altijd binnen 14 dagen je geld terugkrijgen, mocht onze dienstverlening onverhoopt niet naar verwachting zijn. Zonder opgaaf van reden, doen we nooit moeilijk over. Zie ook onze reviews op Google. De auto wordt dan teruggebracht naar de originele staat, alle aanpassingen worden ongedaan gemaakt. Daarnaast kun je levenslang terecht bij ons voor het uitlezen van je auto en advies daarover. Zonder kosten.
Kan de tuning overschreven worden bij een onderhoudsbeurt?
Bij regulier onderhoud of reparatie wordt de tuning niet overschreven of ongedaan gemaakt. Het komt wel eens voor dat de fabrikant een software update uitvoert op het motor management systeem, dan wordt de tuning wel overschreven. Dit komt zelden voor, bijvoorbeeld bij terugroepacties. In dat geval tunen wij de auto gratis eenmalig opnieuw.
Kan de tuning achterhaald worden bij een onderhoudsbeurt?
Het is niet te zien aan het motor management systeem dat de software ervan aangepast is. Ook niet bij onderhoud, reparatie of het uitlezen van foutmeldingen.
Gaat mijn auto ook minder verbruiken?
Ja zeker, ongeveer 10%. Hoeveel minder dit uiteindelijk zal zijn, hangt af van de staat van de auto en natuurlijk het rijgedrag van de bestuurder.
Waarom doen autofabrikanten dit niet zelf?
Dat doen ze ook. Tegenwoordig gebruiken fabrikanten hetzelfde motorblok als platform om verschillende uitvoeringen daarvan op de markt te brengen. Bijvoorbeeld een VW Golf TDI. Als je kiest voor een variant met meer vermogen (rode TDI letters), betaal je duizenden euro’s meer voor een auto die behalve het vermogen nagenoeg hetzelfde is als een goedkoper model. Rhino Tuning haalt het maximale uit je auto voor een fractie van de prijs die je betaalt bij de fabrikant.
Hoe lang duurt het?
Het tunen zal ongeveer 1,5 uur duren. Je kunt er op wachten bij ons in de wachtruimte onder het genot van een kop koffie, thee en frisdrank. De auto achterlaten mag natuurlijk ook. Dan word je gebeld wanneer de auto klaar is en opgehaald kan worden.
Wordt mijn motor management computer (ECU) open gemaakt?
Nee. De ECU wordt niet open gemaakt voor fysieke aanpassingen zoals solderen. Alles wordt gedaan met een computer en kabels.

Jouw auto kan veel meer.
ontdek het hier

Gratis vermogenscheck
Premium chiptuning voor een ultieme rijervaring.
Laan van Het Haantje 62
2288 GT Rijswijk

info@rhinotuning.nl
+31 70 20 42 900
cross